Humanitarna pomoć

Nezapamćena poplava koja je sredinom maja zadesila veliki deo Srbije, nanela je ogromnu štetu kako samoj Kolubari tako i njenim radnicima. Sindikalna organizacija "Kolubara" i poslovodstvo "Kolubare" odmah se uključilo u akciju pomoći svojim radnicima. Humanitarna akcija pokazala se kao pravi i najbrži način prikupljanja pomoći za ugrožene.

Akcija je solidno prošla, oko 60% naših radnika se odazvalo. Radnici su sami mogli da se opredele koliko će nadnica dati, a raspon je od jedne do šest. Prikupljanje je počelo od majske plate i mesečno je odbijana po jedna nadnica. Formiran je Pravilnik o raspodeli sredstava, kao i četiri komisije koje su obišle 891 prijavljena domaćinstva. Od toga, evidentirano je 495 slučajeva oštećenja prve i 101 slučaj oštećenja druge kategorije na stambenim objektima. Od ukupnog broja prijavljenih, 286 domaćinstava nije poleglo strogim i jasno utvrđenim kriterijumima Pravilnika za dodelu pomoći.

Posle prve dve zarade , sakupljeno je preko 30 miliona dinara i taj novac je već podeljen. Prva grupa ugroženih dobila je po 60.000,00 dinara a druga po 30.000,00 dinara. U novembru, nakon isplate oktobarske zarade, biće skupljen još jedan deo. Biće tu i sredstva koja smo dobili od drugih sindikata i institucija. Sva prikupljena sredstva biće do dinara podeljena ugroženima.

Humani rudari "Kolubare" i svi zaposleni velikog srca - HVALA!